Przepisy kulinarne
Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina
Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina z wędzoną śliwką suszonymi grzybami i karmelizowaną cykorią wg. przepisu szefowej kuchni Agaty Wojdy. Rekomendujemy do nich Spätburgundera. więcej
Jabłka cynamonowe w cieście
Jabłka cynamonowe w cieście z sosem waniliowym i żurawiną wg przepisu Agatay Wojda. Polecamy z Rieslingiem szlachetnie słodkim, Spätlese lub Auslese. więcej
Karp nie tylko na wigilijny stół
Karp w cieście smażony z odrobiną imbiru i skórki cytrynowej, podany na chrzanowym serku z orzechami i marynowanymi burakami, wg. przepisu szefowej kuchni Agaty Wojda. Rekomendujemy z rieslingiem badź grauburgunderem. więcej
Precle
Takie precle wg przepisu Bartka Kieżunia przygotowywalismy podczas warsztatów kulinarnych w Krakowie. Z masłem i frankońskim rieslingiem lub silvanerem idą jak złoto! więcej
Krem grzybowy
Przepis Agaty Wojda na krem grzybowy z creme fraiche i piernikowym porem. Polecamy podawać ze spätburgunderem badź frankońskim silvanerem. Więcej
Gęś wolno pieczona z borowikam
Gęś wolno pieczona z borowikami, ziemniakami Hasselback i pudrem grzybowym. Przepis z warsztaty kulinarnych z Bartłomiejem Płócienniak. więcej